torstai 15. marraskuuta 2012

Amarula kermalikööri sekä Amarula-suklaat

Eli tuotenäyte postausta :).
 
Sain Wennerco oy.ltä sähköpostilla kyselyn yhteystiedoistani, jotta voivat lähettää minulle tuotenäytteenä Amarula likööriä. Kiitokset siitä :D.

Likööripullon lisäksi paketista löytyi käsintehtyä Amarula-suklaata ihanassa lahjapakkauksessa. Nämä suklaat on valmistanut Helsinkiläinen suklaakauppa Chjoko. (http://www.chjoko.com/)  Ylellistä ;) :).

Lähestyvän joulun kunniaksi nostamme siis esille pehmeän kermaisen Amarula-kermaliköörin, joka sopii nautittavaksi sellaisenaan, erilaisissa drinkeissä tai vaikkapa leivonnaisten ainesosana.

 Vinkki: Yksi ihana tarjoiluehdotus on tarjota Amarula-likööriä vaniljakermajäätelön kera, kastikkeena. Laita tarjoilukulhoon iso pallo vaniljakermajäätelöä, murustele päälle kaura/digestivekeksin murua ja valuta päälle Amarula-kermalikööriä.

Amarula Cream valmistetaan Etelä-Afrikassa savannien mystisestä marulapuun hedelmästä. Amarulan nettisivuille pääset seuraavan linkin kautta (http://www.amarula.com/).

Käsin poimitut hedelmät käytetään ensin viiniksi, joka tislataan kahdesti. Kahden vuoden kypsymisen seurauksena valmistuneeseen likööriin sekoitetaan tuoretta kermaa, kunnes koostumus on täyteläisen pehmeä.

Marulapuu kasvaa Afrikan savanneilla, eikä sitä voi viljellä. Puu tuottaa luumun kokoisia ja muotoisia, kypsänä vaaleankeltaisia hedelmiä. Satoaikaan elefantit vaeltavat syömään marulahedelmiä, ja siksi puuta kutsutaan myös elefanttipuuksi. Etelä-Afrikassa paikalliset asukkaat keräävät hedelmät perinteisesti käsin(-lähes 60 000 eteläafrikkalaista saa tästä elantonsa). Amarulan valmistaja pitää huolta työntekijöiden hyvinvoinnista myös satoajan ulkopuolella mm. järjestämällä koulutusta naisille, sekä tarjoamalla työtilaa ja raaka-aineita pienyrittäjille.


Amarula likööri on väriltään vaaleanruskea, karamellisävyinen. Sen tuoksu on miellyttävän pähkinäinen, vaniljainen ja aavistuksen tamminen. Maku on pehmeän kermainen ja hedelmäisen raikas ja siitä voi marulahedelmän aromien lisäksi löytää suklaata, vaniljaa, kahvia, sitrushedelmiä ja eksoottisia mausteita.

Marras-Joulukuussa Amarula Cream on saatavilla jouluisessa lahjapakkauksessa Alkon valikoimassa.

Vähittäismyyntihinta tällä pullolla on 10,99€. Alkoholipitoisuus 17 til-%.

Lisää reseptejä ja tarinoita amarulasta: www.amarula.com


Jouluiset Amarula Piparkakut:

2½dl hienoa sokeria
1/4dl siirappia
½dl vettä
n. 8dl vehnäjauhoja
125g voita
3/4tl kanelia
1½tl inkivääriä
ripaus neilikkaa
3/4tl soodaa
½dl Amarula Cream kermalikööriä

Sekoita siirappi, sokeri, vesi ja mausteet kattilassa ja kiehauta. Sammuta liesi ja sulata voi joukkoon. Lisää Amarula ja sekoita voimakkaasi, jotta ainekset sekoittuvat hyvin keskenään. Sekoita sooda vehnäjauhoihin ja yhdistä ne muihin aineksiin voimakkaasti sekoittaen. Anna taikinan levätä jääkaapissa mielellään vuorokauden ajan. Leivo taikinasta esim. elefantin muotoisia pipareita. Paista pipareita 200 asteisessa uunissa noin 7 minuuttia.

Lisäksi mukana oli Amarula- juustokakun resepti jonka tulen leipomaan lähipäivinä ja lisään reseptin vasta sitten :).





1 kommentti:

  1. Amarula on niin hyvää leivonnaisissa ja varsinkin suklaan kanssa. Minäkin sain samanlaisen paketin. Sinulla on täällä niin hyvä selvitys Amarulasta, että voinko linkittää suoraan tänne omasta blogistani?

    VastaaPoista

Kiitos kommentistasi :) Viestit näytetään hyväksymiseni jälkeen. Joten älä ihmettele, minne kommenttisi katosi, se tulee näkyviin vähän ajan kuluttua :)!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...